Telefon contact: +40 (0)230 211.115 / +40 (0)756.035.394
Bld. Sofia Vicoveanca, nr.17, Suceava, România Vezi pe hartă
Site-ul în limba Română English site
 

Despre noi

Hotel Imperium - Istoric

Hotel Imperium, primul și cu siguranță cel mai spectaculos și de amploare proiect hotelier realizat în Bucovina, este caracterizat de majoritatea oaspeților săi ca fiind un exemplu autentic de bun gust și rafinament. Proiectul "Imperium" a luat naștere în anul 2007, când o reputată și ambițioasă echipă de arhitecți și designeri au creionat ceea ce avea să devină primul hotel de 4 stele din zona Sucevei. Proiectul a luat naștere din dorința de a răsplăti aspirația locuitorilor acestei unice regiuni a României de a avea un hotel reprezentativ, cu care să se identifice, dar care să depășească barierele stilului comun, banal si familiar al celorlalte unități de cazare existente la acel moment în zonă.

Pentru cel mai elegant și nu în ultimul rând, cel mai ospitalier hotel din Suceava.
Felicitări!

Cătălin Botezatu

Astfel, pornind de la aceasta dorință a bucovinenilor, dupa o muncă asiduă și susținută, inițiatorii acestui proiect de amploare, împreună cu echipa de arhitecți si de designeri au reușit ca într-un timp record, mai exact la 15 martie 2009 să inaugureze primul hotel de 4 stele din Bucovina - Hotel Imperium. Uimitorul rezultat a fost caracterizat la unison ca fiind o dovadă pură de măreție, dar totodată de simplitate și sobrietate, rețeta acestui mare succes fiind asigurată de valori exersate și promovate de civilizațiile antichității, dar mai cu seama de civilizația romană, care reprezintă de altfel și sursa principală de inspirație al inițiatorilor proiectului "Imperium". Astfel, numele apare ca având o conotație ce poate simboliza impozanța construcțiilor mărețe ale Imperiului Roman, cu ziduri masive, solide, înfruntând secolele, toate de un caracter monumental. Acesta este stilul Imperium, unul unic în zonă, care a respectat însă "canoanele" modelelor antice clasice cu fațadele echilibrate, proporționate și decorate în stil roman.

Oaspeții de seamă

În prezent, despre Hotelul Imperium se poate spune fără echivoc că și-a câștigat reputația incontestabilă de hotel autentic de 4 stele, dovezile în acest sens fiind "pleiada" de personalități și vedete care a călcat pragul hotelului și care a rămas impresionată de bunul gust, de ospitalitatea și rafinamentul găsit. Amintim doar o parte din numele sonore, întrucât lista este extrem de lungă: Victor Ponta, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Tudor Gheorghe, Cătălin Botezatu, Elena Băsescu, Alex Velea, Sorin Oprescu, Andra, Cătălin Măruță, Connect-R, Ștefan Hrușcă, Ștefan Bănică Jr., Directia 5, Holograf, Ambasadorul Greciei, Ambasadorul Iranului, și multi alții.

Am avut bucuria să cunosc impresionantul Hotel Imperium, în care sper să mă întorc cât mai curând. Eleganță, gust artistic, servicii impecabile.

Radu Beligan

Structurat pe 5 etaje, Hotel Imperium asigură gazduirea oaspeților săi în 80 de camere, dintre care 8 apartamente, decorate de asemeni după model clasic. Odată cazati la Imperium, oaspeții vor beneficia de cele mai ieftine prețuri de cazare pe segmentul de 4 stele din Suceava.
Panorama orașului de care oaspeții hotelului au parte, este unică, din camerele hotelului putându-se savura o priveliște ce prezintă mare parte din orașul Suceava, inclusiv ruinele Cetății de Scaun medievale sau turlele numeroaselor mănăstiri monument istoric din oraș.
De asemeni oaspeții noștrii pot organiza în cadrul hotelului diverse evenimente, începând cu conferințe până la întâlniri de afaceri sau petreceri de nuntă. Pentru toate acestea au fost construite cele 4 restaurante, de 350 locuri, 200 locuri, 100 locuri și 50 locuri. Chiar dacă dimensiunile și capacitățile diferă, stilul pentru care s-a optat este același, respectiv clasicismul roman.

Vă mulțumim tuturor pentru inspirația de a ne fi ales, vă asigurăm de prețuirea noastră aparte și vă așteptăm cu drag oricând!

Rezervati acum

Trimite-ne un mesaj cu tipul camerei dorite, ziua în care ajungi, numărul de nopți și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil. Îți mulțumim pentru alegerea făcută

Oaspeți de seamă

 • Felicitări pentru acest loc primitor și cald, unde m-am simțit ca acasă. Numai bine și sper să ne vedem cât mai des.
  Cu multă prețuire, Victor Ponta.
 • Cel mai elegant și nu în ultimul rând, cel mai ospitalier hotel din Suceava. Felicitări!
  Cătălin Botezatu
 • Un hotel cu adevarat "imperial", cu bun gust, rafinament si ospitalitate bucovineana.
  Mircea Geoana
 • Impresionantul Hotel Imperium. Eleganță, gust artistic, servicii impecabile.
  Cu drag, Radu Beligan
 • O atmosferă cu adevărat la înălțime aici la Imperium Hotel.
  Elena Basescu
 • Hotel Imperium - nota 20 pentru servicii și ospitalitate. Cu siguranță vom reveni.
  Voltaj